Sabtu, 12 Februari 2011

Teks sawer yang lucu dan gokil

Bagikan :
Nyawer adalah upacara memberi nasehat pada kedua mempelai, dilaksanakan setelah acara akad nikah. Kedua orang tua mempelai menyawer mempelai dengan diiringi kidung. Biasanya, tempatnya di halaman rumah. Untuk menyawer, menggunakan bokor yang diisi uang logam, beras, irisan kunyit tipis, dan permen. Kedua mempelai duduk berdampingan dengan dinaungi payung, seiring kidung nasehat selesai di lantunkan, isi bokor di tabur, hadirin yang menyaksikan berebut memunguti uang receh dan permen. Upacara ini melambangkan mempelai beserta keluarga berbagi rejeki dan kebahagiaan.
Nah untuk mengawali posting di taun ini saya mempunyai teks sawer yang lucu dan gokil hehe.. Ini teks sawer nya

Kapara tamu sadayana Warga wargi nu araya Abah nyelang nyawer heula Antosan da moal lila

Ujang nyai sami gandang Sami calik dina ranjang Ujang masih keneh bujang Nikah kanu geulis lenjang

Ujang teh perlu bisa Siga cara abah ka ema Ayeunamah geus waktuna Mindeng ge moal doraka

Lamun meneran parawan Rada hese mamatahan Ku Sabab can pangalaman Ujang kudu lalaunan

Tapi mun ujang ka randa Tangtu moal lila-lila Molompong moal sulaya Lantaran urut baheula

Bisi bojo udah-aduh Mangkade ulah geruh Hudang bae subuh-subuh Da moal karasa tunduh Mun si nyai geus ngalempreh Ujang omat ulah leweh Sanajan nepi ka soeh Can aya nu tuluy paeh

Lamun bojo keur bungkiang Omat ujang ulah hariwang Keureuyeuh wae titukang Dedetkeun wae sing tenang Nyai teh kedah ngartikeun Mun caroge geus hayangeun Ku nyai geuwat berekeun Bari rada diburukeun

Lamun nyai keur di gawe Mangkade sing hade gawe Itung-itung mayar gawe Ngarah ngeunah kana hate

Mimiti mah rada nyeri Nepi kana sirah nyai Tapi mun enggeus sakali Tangtu matak menta deui

Poman nyai ulah talangke Kudu emut ka caroge Kujalan masihan gawe Najan caroge tas balik gawe

Sakitu bae ti abah Mangkade ulah gareuwah Tangetkeun ulah gagabah Ngarah caroge teu seuhah


POSTING BERKAITAN




Template design by:
m-template | Home

6 komentar:

N@n@ng mengatakan...

Duh mani asa wa'as, wilujeng tepang oge salam kenal.

Anonim mengatakan...

-sok kagagas mun ngalanglang kajaman keurbudak ari aya nuhajat ngawinkeun,ngaronyok palebah panyaweran nungguan nu ngawur2 duit 5 perakan,karekge breng sinden disada BISMILLAH ABDI NGAWITAAANNNNN pan ditembalku alok WUUUURRRR....rengse siden ngahaeuang nudi awurkeun ukur es bon bon jeung beas bodas ari recehanana mah ukur 7 siki ...numulung pahibut silih sered jeung baturna kasup kuring ahhh kagagas lur.

SAUNG SUNDA mengatakan...

:D sumuhun kang,da saleresna mah ngan saukur reresepan wungkul panginten sinareng ngalakonan nu tos janten adat kabiasaan

Kang Bagas96 mengatakan...

Sampurasun dulur,
duh sae pisan kang seratana saumur-umur nembe terang tah kana tex sawer nu kitu hehe
pamugia dina waktu lain masih aya urang sunda nu ngamumule kana adat istiadat tong dugika lengit ku jaman kedah dugika penerus nu bakal minuhan ieu dunya, di antos kang pangweruh nu salajeungna .... Salam pangwanoh wae ti simkuring, khususna ti tatar sunda nu kirang paham kana adat budaya kang....

SAUNG SUNDA mengatakan...

Rampes kang bagas,hatur nuhun pisan tos kersa linggih ka tepas pangacaprukan simkuring,nya kang moga2 we simkuring tiasa teras ngamumule budaya urang dina ieu blog

chep oeing mengatakan...

Naa kang meni asa kacida nyunda teh meni enyaan, abong terah si cepot he he he hi hi hi. sumuhun mangga urang tengetan eta dina cepot cawokah, da pami nu teu ngartos sunda mah hulang huleng apanan. hatur nuhun kang kana seratanana.
sampurasun!!!!x(=))

:)) ;)) ;;) :D ;) :p :(( :) :( :X =(( :-o :-/ :-* :| 8-} :)] ~x( :-t b-( :-L x( =))

Posting Komentar

Paling Populer

Ada kesalahan di dalam gadget ini
Bahasa: id I En I Ru I Sun